[...] rezultaty. Najważniejszym plusem wynikającym z takiego odżywiania to czerpanie energii z tłuszczu, organizm uczy się wówczas czerpać energię nie z źródeł zewnętrznych -węglowodany, ale z wewnętrznych - komórek tłuszczowych oraz tłuszczu zapasowego. Warto też podkreślić, że pomimo zmniejszonej podaży węglowodanów nie odczuwamy spadku [...]
[...] podziału węglowodanów w zależności od ich IG (indeksu, glikemicznego - stopnia, w jakim dana grupa węglowodanów podnosi poziom cukru we krwi). Do pierwszej grupy zaliczymy węglowodany, których IG nie przekracza 35 i właśnie węglowodany z tej grupy mogą być spożywane prawie o każdej porze dnia. Do drugiej grupy zaliczymy węglowodany, których IG [...]
[...] soki pomidorowe), bo owocowe najczęściej są dosładzane, a przez to bardziej kaloryczne. -OBIAD do 400 kcal godz 14-15.00 -to pora kiedy musimy zacząć uważać na spożywane węglowodany. przemiana materii zaczyna zwalniać. Na obiad, koniecznie ciepły, jemy produkty białkowe(pierś z kurczaka, ryby, chuda cielęcina, indyk itp., do tego naprawdę [...]
[...] mąkę kokosową. Do zdobycia jest w większości stacjonarnych sklepów i supermarketów. Cenowo prezentuje się od około 8zł za kilogram. WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G białko – 20g węglowodany – 7g (w zależności, czy producent ujmuje błonnik) tłuszcze – 11g kalorie – 207 Przykłady dań z wykorzystaniem mąki kokosowej: [...]
[...] zwłaszcza, jeśli mamy szczupłą i wysportowaną sylwetkę, a także, gdy uczestniczymy w zajęciach sportowych. Nie ważne jakich. Ale nie każdy jednak tak samo toleruje węglowodany! Niektórzy znacznie gorzej od innych. Pierwsze skojarzenie - osoba szczupła, o niskim bf’ie - inaczej będzie reagowała na taka sama ilość węglowodanów - lepiej! [...]
[...] wkrótce jednak zauważają, że większość „masy mięśniowej" odkłada im się w pasie. Aby tego uniknąć, należy spożywać wyłącznie produkty niskotłuszczowe, bogate w białko i węglowodany. Ogólna liczba kalorii pochodzących z tłuszczu nie powinna być wyższa niż 15-20%. Trzeba, niestety, bardzo skrupulatnie przestrzegać zasad surowej, [...]
[...] z nadmiaru zaprawy oblepiającej ściany-redukcja tkanki tłuszczowej).Skoro mamy plac budowy,należy dostarczyćniezbędnych materiałow do jej wykonania-cegła(białko) i zaprawa(węglowodany i tłuszcze),to wszystko musi być dostarczone w określonej ilości i proporcjach między materiałami(makroskładnikami pożywienia),aby nasza budowla przyciągała wzrok [...]
[...] wkrótce jednak zauważają, że większość "masy mięśniowej" odkłada im się w pasie. Aby tego uniknąć, należy spożywać wyłącznie produkty niskotłuszczowe, bogate w białko i węglowodany. Ogólna liczba kalorii pochodzących z tłuszczu nie powinna być wyższa niż 15-20%. Trzeba, niestety, bardzo skrupulatnie przestrzegać zasad surowej, [...]
[...] cztery razy dziennie u zdrowych, młodych mężczyzn zwiększa ilość fosfokreatyny w mięśniach. Wzrost ten przewyższa ten wywołany insuliną (za każdym razem również podawano węglowodany). Niemniej jednak osoby badane nie trenowały, dlatego stwierdzenie, czy istnieje synergia między ALA a kreatyną u kulturystów wymaga dalszych badań ;) Sposób 2. [...]
[...] biały ryż, ziemniaki - dozwolone tylko po treningu. - miód - naturalne źródło cukrów prostych - glukozy i fruktozy - owoce - źródło fruktozy Tam gdzie są potrzebne, dodajemy węglowodany. Posiłek I -jajka -garść orzechów włoskich -tran -płatki owsiane Posiłek II -pierś z kurczaka olej lniany Posiłek III -łosoś Posiłek IV -pierś z kurczaka -kasza [...]
[...] lekki trening, choć jest to potencjalnie ryzykowne, okres powysiłkowy to bowiem czas, w którym warto uwzględnić choć niewielką porcję składników takich jak białko i węglowodany. Na co należy uważać? Przyczyną większości problemów doświadczanych w trakcie wprowadzania czy stosowania koncepcji żywieniowych uwzględniających przerywany post [...]
[...] dla zdrowia, jak i dla sylwetki. Należy jednak bezwzględnie wyeliminować słodzone napoje i słodycze będąc skoncentrowanym źródłem cukrów prostych. Resztę zapotrzebowania na węglowodany powinny stanowić produkty o możliwie niskim IG (kasze gruboziarniste, pieczywo pełnoziarniste, ryż brązowy - osoby o niskiej wrażliwości insulinowej powinny [...]
[...] lupę złocisty trunek i przyjrzeć się jego najistotniejszym składnikom. Sód - od niego zaczyna się piwo. To on ma wpływ na smak i zawartość alkoholu w piwie. W słodzie są węglowodany (lekkostrawne,pół litra piwa ma ich ok. 15g) i białka (ok.2,5g na 0,5l) Przytłaczająca większość piw na świecie powstaje ze słodu jęczmienia. Dzięki temu do [...]
[...] uwzględniając węglowodanów. Tłumaczą to tym że składnik ten odłoży się w tkance tłuszczowej z powodu wolniejszego metabolizmu wieczorem. Ale czy to prawda? Co czynią dobrego węglowodany złożone na kolację? 1. Zwiększają poziom leptyny gdyż jej rytm dobowo wydzielniczy przypada właśnie na wieczór i noc. Im więcej leptyny tym lepsze spalanie tkanki [...]
Ze względu na duże zainteresowanie dietami ketogenicznymi na forum postanowiłem zamieścić kilka ciekawych informacji. Materiał będzie w formie mitów i faktów(prawdy i fałszu), kolejność przedstawiany argumentów jest zupełnie przypadkowa: Mit Ciała ketonowe wydalane z moczem i oddechem mogą spowodować duży deficyt kaloryczny. Fakt Wartość [...]
[...] która z kolei odpowiada za przedostawanie się cukrów i tłuszczów z krwi do komórek, gdzie zostają zmagazynowane w postaci tkanki tłuszczowej. Gdy spożywasz produkty bogate w węglowodany, trzustka zaczyna wydzielać coraz więcej insuliny i w konsekwencji coraz więcej cukrów zostaje przetransportowanych do komórek tłuszczowych - a to oznacza [...]
Cel:pozbycie się tkanki tłuszczowej po zakończonej redukcje przy masie 63kg, a sporo tego zostało :<. Jakiś wspomagacz do spalania tłuszczu by się przydał... Płeć : mężczyzna Wiek : 25 Waga : 63 Wzrost : 174 Obwód klatki : 91 Obwód ramienia : 31 Obwód talii : 85 Obwód uda : 53 Obwód łydki : 35 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 20-25% [...]
[...] nadwyżką, a w końcu muszą mieć do tego składniki i czas (od razu zaznaczę, że w przypadku FBW są 3 sesje treningowe w tygodniu). Odpowiednio zbilansowana dieta to podstawa, węglowodany (ww), białko i tłuszcz muszą być odpowiednio rozłożone. W tym celu odsyłam do działu Odżywianie, gdzie znajduje się skarbnica wiedzy na temat odpowiedniego [...]
[...] miano "hormonu - producenta tłuszczu". Łatwo zauważyć, że istnieje związek między spożywanym pokarmem a ilością insuliny we krwi. Dieta węglowodanowa, zwłaszcza węglowodany proste w rodzaju cukru, miodu, mleka i owoców, zawierające glukozę i węglowodany rafinowane jak np. mąka, biały ryż i skrobia kartoflana, które, łatwo wchłaniając [...]
[...] dłuzszą stagnacje(zastój),a zmiana treningu nie pomaga.oczywiscie mozna brac kreatyne równiez gdy nie ma sie stagnacji,dla poprawienia osiągów DODATKI: 1.dextroza,glukoza - węglowodany proste zwiekszające wydzielanie sie insuliny.przyspieszają wchłanianie kreatyny.dawki 30-50g do porcji kreatyny 2.carbo - węglowodany proste i złozone.działanie i [...]